ApeleazaContact
bistrita@mateiunitrans.ro
+40 730 250 062
Conditii generale de transport - Matei Unitrans

Conditii generale de transport

Conditii generale de transport

logo

Pasagerii au luat la cunostiinta Conditiile Generale de Transport, conditii afisate la sediile agentiilor Matei Unitrans  si care pot fi obtinute gratuit la cererea pasagerului.

1. Rezervarile trebuie facute la agentiile Matei Unitrans, cu 4-7 zile inainte de data plecarii.
2. Rezervarea locului in autocar se face in functie de locurile disponibile si de graficul de circulatie al transportatorului
3. Pentru biletele dus, in cazul in care pasagerul renunta la calatorie, sau la una dintre calatorii in cazul biletului dus-intors, din propriile motive, suma achitata nu se returneaza, nici o alta persoana nu poate calatori cu acel bilet.
4. Orice modificare a biletelor de calatorie dus trebuie anuntata la cea mai apropiata agentie Matei-Unitrans cu cel putin 48 de ore inainte de efectuarea calatoriei
5. In cazul biletului dus-intors orice prelungire a calatoriei de retur trebuie anuntata cu cel putin 48 de ore la cea mai apropiata agentie Matei Unitrans, achitandu-se o diferenta de pret in functie de perioada prelungita si a preturilor aferente.
6. Biletul de calatorie este nominal, nu poate fi transmis altei persoane si trebuie sa fie prezentat la cererea harta europa_1000personalului firmei sau a autoritatilor abilitate sa faca controale.
7. Biletul constituie dovada incheierii contractului de transport intre transportator si pasagerul al carui nume este inscris in bilet, a carui identitate trebuie demonstrata la cerere.
8. Biletele fara stampila agentiei emitente sau fara data emiterii nu sunt valabile.
9. Biletele pierdute, distruse sau furate nu se inlocuiesc, nu se vor emite duplicate, iar pasagerul nu poate fi despagubit in astfel de cazuri.
10. Rezervarea pentru biletul de intoarcere in cazul biletelor dus-intors este obligatorie si trebuie facuta cu cel putin
4-7 zile inainte de data calatoriei de intoarcere, chiar si pentru biletele dus-intors cu data fixa de intoarcere.
11. Matei Unitrans nu garanteaza existenta locurilor libere la data dorita pasager si nu va fi responsabila pentru daunele suferite de pasager ca urmare a imposibilitatii efectuarii calatoriei la data dorita de acesta.
12. Transportatorul isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii si de a intrerupe calatoria unui pasager care impiedica buna desfasurare a calatoriei.
13. Transportatorul si agentiile sale isi rezerva dreptul de a vinde locurile neconfirmate.
14. Renuntarea integrala la biletul de calatorie,anuntata cu mai mult de 48h inainte de data plecarii penalizare de 20 % din valoarea biletului. Renuntarea integrala la biletul de calatorie,anuntata cu mai putin de 48h si mai mult de 24 h inainte de data plecarii penalizare de 50 % din valoarea biletului.
15. Pasagerul nu trebuie sa includa in bagajele sale: obiecte al caror transport este interzis prin legi sau reglementari in vigoare in oricare stat de plecare sau destinatie.
16. Matei Unitrans nu isi asuma nici o responsabilitate pentru transportul bagajelor de mana. Aceasta revine in intregime pasagerului, in afara cazului in care deteriorarea este din vina transportatorului si poate fi dovedita de pasager. Matei Unitrans nu este responsabila in cazul pierderii sau deteriorarii de bunuri si obiecte de valoare cum ar fi (bani, bijuterii, obiecte de arta, camerele foto, video, computere etc), aflate in bagajul de mana al pasagerilor.
17. Pasagerii au obligatia sa depuna orice reclamatie referitoare la pierderea (furtul) sau deteriorarea bagajelor, imediat dupa sosire, la echipaje si sa confirme in scris in maxim 48 de ore de la sosire. Orice reclamatie ulterioara nu va mai fi luata in considerare.decupat
18. Transportatorul isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment tarifele sau orarele de circulatie.
19. Transportatorul va depune toate eforturile pentru a transporta pasagerul si bagajele sale intr-un termen rezonabil. Orele indicate pe bilet, in orare si in alte documente nu sunt garantate si nu fac parte din contractul de transport. Transportatorul poate sa-si substituie alti transportatori sau sa utilizeze alte autocare decat cele prevazute, fara preaviz. Orarele sunt susceptibile de modificare fara preaviz. Matei Unitrans nu isi asuma nici o responsabilitate pentru intarzierile curselor si(sau) pentru pierderile suferite de catre pasager, ca urmare a acestor intarzieri. Orele de sosire depind de timpul de asteptare din granite si de pe sosele.
20. Pasagerii se obliga sa respecte prevederile tarilor tranzitate, referitoare la documentele de intrare (iesire), prevederile vamale, financiar administrative, referitoare la persoana sau la bagajele sale. Transportatorul nu isi asuma raspunderea pentru cheltuieli suplimentare determinate de lipsa acestor documente.
21. Transportatorul si agentii sai nu-si asuma nici o responsabilitate in cazul in care un pasager nu respecta prevederile din Conditiile Generale de Transport.
22.. Asigurarea nu acopera vatamarile corporale sau a bagajelor transportate, generate din vina pasagerului.
Achizitionarea biletului de calatorie are valoare contractuala. Prin acceptarea acestui bilet de calatorie, posesorul acestuia a aderat la conditiile contractuale cuprinse in ~ Conditiile Generale de Transport cu autocarul ale SC MATEI UNITRANS SRL.